Jag heter Hanna Sundbom och är en 19-årig tjej som bor i Skövde. Jag går sista året på samhällsvetenskapliga linjen med inriktning beteende på Västerhöjdsgymnasiet. Jag är medlem i Skövde Scoutkår sedan flera år tillbaka och älskar att tillbringa tid i vår fantastiska natur, gärna med min kamera i högsta hugg. Annars så umgås jag med vänner och familj, tränar på gym och jobbar extra som barnskötare. Under det senaste året har jag blivit mer miljömedveten och insett hur viktiga våra val när det gäller matvanor faktiskt är. Jag har blivit mer intresserad av vegetarisk mat och fördelarna som följer med en vegetarisk livsstil.

Syfte

Min hemsida ska handla om tips på goda, enkla vegetariska recept som jag själv kommer laga samt fotat bilderna till. Recepten kommer jag ha hämtat inspiration från andra välkända mathemsidor. Min hemsida ska ge inspiration till en hälsosammare vardag och jag skriver om varför det är viktigt att minska köttintaget både för miljön och människan. Jag vill att alla som är intresserade av vegetarisk mat och vegetarisk livsstil ska besöka min hemsida. Det finns ingen speciell grupp av människor jag vänder mig till utan vegovarld.se är till för alla som älskar hälsosam mat.

Motivering

Min motivering till varför mitt bidrag är det vinnande bidraget är för att min hemsida är viktig för samhället. Alla människor bör bli mer miljömedvetna i sin vardag och där är vegetarisk mat en enkel väg för att hjälpa till mot ett miljövänligare samhälle. Jag har valt att använda mig av en webbsida för att människor har internet lättillgängligt i dagens samhälle och i vårt skolarbete är det viktigt att göra samhället medvetna om de miljöutmaningar vi har framför oss och vad vi kan göra för att lösa dem.  Jag kommer fokusera på välgjorda texter och bilder som inspirerar besökarna att själva testa vegetariska recept. Alla bilder kommer vara tagna och redigerade av mig.

Den pedagogiska kopplingen

Vi har jobbat med webbutvecklingskursen på följande vis. Först började vi med sidolayoutanalyser, hur sidor är uppbyggda grafiskt och tekniskt samt hur detta påverkar upplevelsen av de olika hemsidorna. Vi har översiktligt jobbat med PUL och andra lagar. Vidare så jobbade vi med HTML5 + CSS 3 för att nu fortsätta med WordPress på Webbstjärnan. Vår lärare har haft genomgångar och vi har jobbat med inlämningar. Vi har lärt oss lite av varje och kan nu sätta upp sidor med dessa tekniker.

Upphovsrätt

Majoriteten av bilderna är tagna av mig så jag har redan äganderätten för dessa bilder. De bilder som inte är tagna av mig har jag hämtat från pexel.com vilket är en hemsida där man fritt får hämta bilder som är uppladdade. Recepten är tagna från allmänheten och de källor jag använt är länkade under varje recept. Därmed förhindrar jag och min lärare plagiat genom att endast använda godkänt material för allmänheten.

Vad har jag lärt mig?

Jag har lärt mig väldigt mycket, innan jag påbörjade denna kurs visste jag knappt vad HTML och CSS var men nu har jag kunskap om hur man bygger en hemsida och vilket arbete det ligger bakom varje hemsida. Dessutom så har jag lärt mig varför hemsidor är utformade på ett visst sätt, något som jag som besökare inte var medveten om tidigare. Genom att publicera mitt skolarbete så hoppas jag att fler ska kunna ta del av allt det jag har lärt mig om vegetarisk mat och livsstil.