Ett flertal vetenskapliga studier visar att vegetarisk kost är nyttigare och hälsosammare för människokroppen. Det är framförallt köttet som inte är bra då det innehåller gifter, som till exempel PCB, dioxin och kadmium. Gifter som grönsaker och annan vegetarisk kost inte innehåller. Allra värst är gifterna som finns i fisk från haven.

Vegetarisk mat bidrar dessutom till mindre risk för sjukdomar, som till exempel cancer, högt blodtryck, diabetes typ 2  eller hjärt-kärlsjukdomar. Anledningen till det är att vegetarisk mat innehåller mycket fiber, mindre mättat fett och mindre kolesterol.

Ditt humör kan också bli bättre med hjälp av vegetarisk mat. Animaliska produkter innehåller arakidonsyra och det är främst syror i kroppen som påverkar vårt humör. Så minskar du på intaget av animaliska produkter kan ditt humör förbättras och du minskar risken för att få Neuroticism.

Dessutom ökar du dina chanser att få i dig alla de viktiga näringsämnena, åtminstone om du äter en varierad vegetarisk kost. Nyckeln till att göra det är samla på sig olika recept så att du varierar dina måltider och du kan börja med att laga de 4 recept som finns på denna hemsida!


Källa: http://www.greenoption.org/halsa.html