Halloumi är ett bra proteinalternativ och varför inte testa att grilla dessa hamburgare istället för de gamla vanliga köttbiffarna i sommar? Vegetariskt och gott!

Du behöver:                                             4 portioner
200g halloumiost
1 morot
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 msk ströbröd
2 msk potatismjöl
1 krm chiliflakes
3 msk hackad gräslök
2 krm svartpeppar

Mango chutney-dressing:
3 msk mangochutney
1,5 dl matyoghurt

Så här gör du:
1. Skala moroten. Riv morot och halloumi grovt. Skala och finriv vitlöken. Lägg allt i en bunke.
2. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, chiliflakes, gräslök och peppar och blanda ordentligt.
3. Forma smeten till 4 burgare (för 4 portioner). Stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter per sida.
4. Mango chutney-dressing: Blanda ihop mango chutney och matyoghurt.
5. Nu är du redo att avnjuta din hälsosamma halloumiburgare!